04 de novembre 2011

Reforma d'una casa a Vallvidrera
















Abans en aquesta casa aïllada s’accedia a la seva planta principal per la terrassa orientada a sud, a través d’una escala monumental que ocupava gran part del poc espai lliure que tenia al seu costat est.
La primera decisió de la reforma consisteix en canviar el punt d’accés, portant el recorregut ascendent exterior per l’oest, aconseguint arribar al centre de la planta i alliberant les terrasses del costat est i sud per a un ús més privat.
En la planta principal aconseguim un espai diàfan que permet gaudir de la visió global longitudinal de l’interior.
La distribució es resol mitjançant tres volums de mobiliari integrat que incorporen els espais servidors i que articulen l’espai servit de la cuina, la sala d’estar i l’estudi.
Cada un d’aquests volums incorpora totes les necessitats d’ús que té cada espai. En el del menjador s’inclou el rebost, un lavabo i el rentador, deixant que entre les portes s’habilitin uns armaris. En el volum central hi ha la cuina, l’escala enfront de l’entrada com si estigues excavada, i una prestatgeria enfront l’estudi. Per últim, el volum de la sala d’estar incorpora la llar de foc.
En la planta de les habitacions els volums servidors delimiten els espais privatius i conflueixen en un distribuïdor, il·luminat zenitalment per una lluerna en forma piramidal, que esdevé un espai doblement útil, ja que és també l’espai principal de relació de les diferents unitats funcionals d’un bany segregat, definint-se com un espai de funcionalitat canviant.
Es tracta d’una distribució basada en els volums servidors de mobiliari que responen funcionalment a totes les necessitats, optimitzant al màxim l’espai disponible i millorant la percepció espaial de la planta.
Les façanes es recomposen a través de noves obertures, de les noves marquesines i de la nova gelosia de balustres recuperades, que incorporem per a donar un nou significat a aquest element arquitectònic que ja existia en la casa i per aconseguir privadesa i protecció solar, permetent que la llum interactuï amb el seu volum cilíndric, potenciant-ne les qualitat inherents que quedaven amagades darrera d’un altre significat adquirit culturalment.



BALUSTER LATTICE HOUSE

In this house rebuilt, the first decision made was to change the position of the entrance to the west side thus the main entrance is now to the main floor, this liberated the terraces to the south and east for private uses.
The main floor is open plan and enjoys long unbroken views of the interior.
The open plan design is defined only by three cube designs which offer from every angle everything required for everyday living.
The central cube incorporates the main elements of the kitchen, the staircase cube has a built in bookcase and in the main living room  and in the main living room the cube has a built-in fireplace.
In the bedrooms floor, the service and storage areas define the living areas, all built around a hall which can also function as a bathroom with a built-in basin unit which is hidden when not in use.
The layout of the house is centered around the tree cubes, providing functional answers to the users needs, optimizing all the available space and improving the spatial perception of the floor plan.
The facades have been rebuilt using new windows; protection from the sun is offered by a white cane sunshade and also the use of reclaimed balusters from the original house forming a lattice which offers both light and shade depending on how the light falls on the balustrades curves. As a “ready-made”, this baluster lattice gives a new value or meaning to this architectural element which existed in the house.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada